ГлавнаяНовостиLifestyle

В чому особливість ігристого вина

Lifestyle
13.06.2022
711
0.0
В чому особливість ігристого вина

Багато громадян не бачать істотної різниці між ігристим вином і шампанським, але не всі ігристі називаються шампанським. Справжнє шампанське лише французького виробництва. Ігристе вино може випускатися у будь-якій країні світу, а технологія якою виробляється продукція немає строгих критеріїв якості, проти товарами виноробів із Франції.

Виноград

Для виготовлення шампанського береться виноград кількох різновидів: Піно-нуар, Шардоне та Піно-Меньє. Дорогі напої блан-де-блан випускають лише з білого винограду, а блан-де-нуар – із темного. Для ігристого вина підходять всі різновиди винограду, які чудово ростуть у державі виробника. Наприклад, населення Італії виробляють Просекко з ягід Глер, Асті - з Муската, а Ламбруско - з однойменного винограду. Для виготовлення іспанської Кави беруться місцеві різновиди: Шарелло, Парельяда та Макабео.

Етапи виробництва

Для отримання ігристого вина застосовується безліч методик, включаючи технологію Шарма, класичний спосіб шампенуазу та швидке насичення складу вуглекислим газзом. Істотна відмінність між двома поширеними методиками - технологією Шарма і традиційним методом - полягає в тому, що повторні ферментативні процеси, де в напій додають так званий тираж (цукровий сироп розчинений у воді), при першому методі здійснюється в автоклаві, а в другому - в бутилці.

Шампанське виробляється за класичною технологією, відмінно від ігристого вина, виконаного за методикою Шарма-Мартінотті, наполягається на дріжджах протягом встановленого тимчасового відрізка. Для різних різновидів напою термін витримки змінюється від 9 до 36 місяців.

Смак

Смачно-ароматичні властивості ігристих вин можуть суттєво відрізнятися - це зумовлено технологією виробництва та застосовуваним різновидом винограду. Наприклад, у вина, зробленого за методикою Шарма, смак, як правило, досить свіжий з ароматом фруктів, а у вин, виготовлених стандартним способом, букет дуже вишуканий, переважно з горіховими та квітковими компонентами.

В чому особливість ігристого вина

Територія виробництва та розливу

Місце виробництва вказано на кожній пляшці, але що менше територія регіону - то краще. Невелика ділянка (назвемо як Single vineyard – окремий виноградник) легше якісно обробити і мало не поштучно знімати врожай, не доводячи до перезрівання або недозрівання. Зверніть увагу на місце розливу. В ідеалі воно має співпадати з місцем збирання. так само, чим точніше зазначено місце виробництва, тим сильніше бачиться контроль якості.

Купити алкоголь ви можете на сайті https://hlibvino.com.ua/ нашого онлайн магазину Хліб і Вино по доступній ціні.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Gazetainform

Теги:алкогольні напої, алкоголь, ігристе вино


Комментарии (0)

avatar
Читайте также