ГлавнаяНовостиLifestyle

Обстеження при плануванні вагітності

Lifestyle
25.02.2021
437
0.0
Обстеження при плануванні вагітності
Планування - це важлива умова легкої вагітності, народження здорової дитини та збереження фізичного та емоційного благополуччя матері.

Щоб виключити негативні фактори, важливо оцінити стан здоров'я: пройти огляд у лікарів, здати аналізи і перевірити стан статевої системи. Обстеження при плануванні вагітності стосується і жінки, і її партнера.
Обстеження при плануванні вагітності

Як почати обстеження?

Першим кроком є ​​візит до терапевта (сімейного лікаря), який після діагностики направляє до профільних фахівців за потребою. Лікар розшифровує загальний аналіз крові та сечі.

Важливо заздалегідь дізнатися резус-фактора і групи крові, так як вагітні жінки з негативним резусом стають на облік раніше і регулярно перевіряють кров на резус-антитіла.

Майбутніх батьків готують до змін способу життя, відмови від шкідливих звичок, переходу на збалансоване харчування.
 

Жіноче обстеження при плануванні вагітності у гінеколога

Готовність жіночого організму до вагітності перевіряється стандартними методами:

1. Оглядом у гінеколога.

2. Ультразвуковою діагностикою малого таза.

3. Аналізом крові на гормони.

4. Обстеженням на інфекції, що передаються статевим шляхом, і ТОРЧ-інфекції.

На підставі виписки з УЗД та огляду гінеколог зробить висновок про стан репродуктивних органів. Діагностика виключає хронічні запалення, новоутворення, патології шийки матки. Виявлені відхилення від норми підлягають поглибленому дослідженню та лікуванню в спеціалізованих клініках.

Баланс гормонів в крові жінки важливий для нормального виношування вагітності. Оцінюється рівень прогестерону, пролактину, естрадіолу, тестостерону, дегідроепіандростерона, кортизолу, лютеїнізуючого та фолікулостимулюючого гормонів.

Здавати кров потрібно у певні дні менструального календаря для отримання достовірних результатів.

Мазок на флору визначає наявність урогенітальних інфекцій, які знижують шанси на зачаття і порушують хід вагітності. Дослідження крові на ТОРЧ-інфекції виявляє антитіла до токсоплазми, краснухи, цитомегаловірусу і герпесу. Їх присутність в крові дозволяє виключити небезпеку первинного зараження на ранніх етапах вагітності, коли високий ризик ускладнень.
Обстеження при плануванні вагітності

Як обстежитися чоловікові?

Після огляду у терапевта чоловік повинен відвідати уролога або андролога. Для оцінки якості сперми виконується спермограма, що виключає невиношування плоду і безпліддя. На її підставі видається направлення на обстеження простати і оцінку гормонального фону. Чоловік також здає мазок з уретри на інфекції, які можуть перешкодити зачаттю.
 

Генетичне обстеження

Допомога генетика знадобиться парам, в яких жінка старше 35 років, а чоловік переступив вік 40 років. Випадки мертвонародження і невиношування в медкарті жінки також досліджуються додатково. Якщо у пари є дитина з відхиленнями у розвитку або родичі зі спадковими хворобами, то необхідна консультація і вивчення хромосом.

При можливих проблемах із зачаттям або виношуванням плоду необхідно звертатися в спеціалізований центр репродуктивної медицини "Ivmed". Фахівці клініки проведуть всі необхідні дослідження і запропонують оптимальне рішення.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Gazetainform

Теги:вагітність, обстеження, благополуччя


Комментарии (0)

avatar