Станом на сьогодні, у 2020-у році, є ..." /> Станом на сьогодні, у 2020-у році, є ...">
ГлавнаяНовостиLifestyle

Яка група платника єдиного податку є оптимальною для бізнесу? Детальний розгляд.

Lifestyle
29.06.2020
1334
0.0
Яка група платника єдиного податку є оптимальною для бізнесу? Детальний розгляд.

Станом на сьогодні, у 2020-у році, є 4 групи платників єдиного податку. І дуже часто питання «Яку ж саме групу платників вибрати?» актуальне для осіб, що планують здійснити реєстрацію приватного підприємця. Отже, такі запити як, наприклад, «Реєстрація приватного підприємця Львів», звісно, допоможуть отримати загальну картину того, як відбуватиметься процедура, однак ми рекомендуємо більш детально ознайомитися із питанням щодо поділу груп платників єдиного податку.

Яка група платника єдиного податку є оптимальною для бізнесу? Детальни

До першої групи належать ті підприємці, у яких не працюють наймані особи та річний дохід яких становить 1 млн. грн. Зазвичай у цю групу входять особи, що займаються продажем товарів або наданням різних господарських послуг.
 

Друга група – ті особи, річний дохід яких становить 5 млн. грн. та які використовують найману працю не більше 10-и людей. Зазвичай це представники господарської діяльності, а також – продажі й виробництво різноманітних товарів та ресторанний бізнес.
 

Третя група – підприємці з річним доходом 7 млн. грн. Кількість осіб, найману працю яких можуть використовувати підприємці даної групи необмежена, також вони можуть не використовувати найману працю взагалі. Це особи, які займаються випробуваннями та дослідженнями, особи, що є орендодавцями, інвестиційні компанії, банки, ломбарди, тощо.
 

До четвертої групи належать приватні підприємці, яких можна назвати сільсько-господарськими виробниками. Вони у свою чергу поділяються на фізичних та юридичних осіб. Перші не повинні використовувати працю фізичних осіб і мають вести свою діяльність у рамках закону «Про фермерське господарство». Юридичні особи можуть мати необмежену кількість найманих працівників та не залежать від організаційно-правових норм.
 

Зверніть увагу також на те, що усі, хто перевищив суму річного доходу у своїй групі, повинен сплатити штраф. Для фізичних осіб 1, 2, 3 груп це податок у розмірі 15% від суми перевищення, а для юридичних осіб 3-ої групи – подвійна ставка, що встановлена для цієї групи. Сплатити такий штраф можна протягом 10 днів (календарних) після закінчення терміну представлення податкової декларації. Допустимі також переходи з одної групи в іншу, якщо це обумовлено зміною критеріїв.
 

Якщо ви визначились із групою платника єдиного податку для свого ФОП або вам необхідна додаткова консультація спеціаліста, пропонуємо звернутись у консалтингову компанію MCG для підпримців за порадою.
 

Менеджмент Консалтинг Груп
 

https://mcg-lv.com/
 

info@mcg-lv.com
 

+38 (050) 317 60 01
 

+38 (067) 290 69 88
 

Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Gazetainform

Теги:податки, регістрація, приватний підприємець


Комментарии (0)

avatar