ГлавнаяНовостиLifestyle

Як правильно вибрати термокожух?

Lifestyle
28.02.2023
389
2.5
Як правильно вибрати термокожух?
Незважаючи на те, що IP-камери відеоспостереження представлені в неймовірно широкому асортименті, в чому ви можете переконатися на посиланні: https://dahua-technology.com.ua/videokamery/videokamery-ip/, ринок термокожухів відносно скромний. І це не дивно, досить складно зробити інновацію в даному приладі, але все ж таки, останнім часом спостерігається незначне розширення асортименту. Спробуймо детальніше розібратися, що це таке і на що звертати увагу при виборі.
 

Навіщо потрібен термокожух?

Від початку термокожух для камер відеоспостереження призначався для систем вуличного відеоспостереження, включаючи моделі далекого радіусу в критичних умовах роботи. Активно застосовується термокожух для роботи на специфічних нестандартних об'єктах: екстремально високі та низькі температури, приморські райони, місця великої ймовірності механічних впливів і на території промислових підприємств, де різні фактори можуть впливати на обладнання та вивести з ладу.
 

На що звернути увагу під час вибору термокожуха?

Основні критерії вибору, на які потрібно звертати увагу при виборі термокожуха – це:
  • Клас захисту від пилу та вологи. Допустиме значення захисту оболонки в межах IP66-68.
  • Клас стійкості до ударів. Рекомендується вибирати моделі із рівнем захисту IK10.
  • Діапазон температури. Повинні витримувати в діапазоні від -55 до +55 градусів за Цельсієм.
Це три основні критерії, на які потрібно звертати увагу, якщо ви вирішили купити термокожух. Перевагою буде, якщо в конструкції передбачено автоматичне чищення лінз та стекол для стабільної безперебійної роботи при пилоутворенні та підвищеній вологості. А також має бути захисне покриття від впливу хімічних речовин та радіації. Це все стандартні рекомендації вибору, але водночас звертайте увагу і на такі критерії.
Як правильно вибрати термокожух?

Тип системи живлення

Зазвичай підключення живлення здійснюється через приховане прокладання кабелів. Може живитись від стандартної електромережі на 220В або джерела живлення на 12 або 24В. У кожному випадку необхідно враховувати тонкощі монтажу обладнання. Ідеально, якщо модель оснащена способом живлення через РОЕ.
 

Виберіть матеріал

Термокожух може бути виконаний в різних матеріалах: метал, полімерний пластик і карбон. Кожен з матеріалів має свої переваги та недоліки. Вибір залежить від ваших побажань.
 

Наявність нагріву та охолодження

Термокожух повинен передбачати можливість увімкнення через зовнішній сигнал для нагрівання боксу всередині, перш ніж буде включено обладнання для зйомки відео. Якщо потрібно працювати в умовах підвищених температур, вибирайте модель із примусовим охолодженням, сонячним козирком, світлим кожухом.

Висновок

Як показує практика, купівля термокожуха – це досить складне завдання. Необхідно враховувати цілий комплекс факторів, включаючи умови роботи, цілі та завдання. Якщо купити термокожух вам проблема, зверніться за допомогою до професіоналів у спеціалізованому магазині.
 
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Gazetainform

Теги:термокожух для камер, термокожух, вибір термокожуха, відеоспостереження


Комментарии (0)

avatar