ГлавнаяНовостиLifestyle

Як лікувати рожевий лишай

Lifestyle
16.03.2021
345
0.0
Як лікувати рожевий лишай
Напевно, кожному з нас в дитинстві мама говорила не чіпати вуличних котів, щоб не підчепити лишай. Однак, у міру нашого дорослішання, ми починаємо розуміти, що таке захворювання передається не тільки при контакті з бездомним тваринами. Люди досить часто страждають від так званої хвороби Жибера, простіше кажучи, від рожевого лишаю. Дізнаймось як лікувати рожевий лишай і як робити це вірно і без наслідків.

Як зрозуміти, що у вас рожевий лишай?

інфекційно-алергічне захворювання видно відразу. На вашому тілі, найчастіше у верхній частині, з'являються характерні рожеві висипання. Якщо ви помітили у себе захворювання, не варто панікувати. Висипання пройде протягом місяця і його не потрібно лікувати. Але якщо вас турбує сильний свербіж, можна його послабити. Але чи варто лікувати лишай за допомогою народних засобів або краще використовувати ефективні мазі?

Народні методи: як лікувати рожевий лишай і не нашкодять вам "бабусині методи"

Можна знайти сотню народних рецептів від наших бабусь і прабабусь, проте, фахівці стверджують, що використовувати їх не варто, адже вони можуть тільки нашкодити. Використання народних засобів призведе до збільшення позбавляючи та загострення симптомів. Краще порадитися з лікарем і використовувати мазі, спеціально розроблені для таких випадків.

Як запобігти появі хвороби Жибера: профілактика

Дотримуйтесь простих правил:
  • Будьте активні.
  • Пийте вітаміни.
  • Слідкуйте за імунітетом і харчуванням.
  • Регулярно гуляйте на свіжому повітрі.
Як ви бачите, все просто. Нічого надприродного робити не потрібно, адже це захворювання з'являється тільки тоді, коли ваш імунітет ослаблений.
Як лікувати рожевий лишай

Як же краще лікувати шкірну хворобу?

Найкраще консультуватися з фахівцем перш ніж робити які-небудь дії самому. Він проведе візуальний огляд і поставить діагноз. іноді потрібно провести аналіз крові й сечі, взяти зішкріб і відправити на вивчення в лабораторії. Ускладнень у хвороби немає, триває вона не більше 9 тижнів максимум. Про те, що Ви майже одужали, вам розповість бліда пляма, яке більше не буде лущитися. В особливих важких випадках може знадобитися спеціальна дієта.

Лікар попросить вас перестати вживати цитрусові, яйця, мед і горіхи. Також потрібно буде мінімізувати фізичні навантаження і не нервувати. Бажано не носити одяг з вовни або синтетичних матеріалів. Також краще закривати висип від сонця, щоб уникнути ще більшого лущення шкіри.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Gazetainform

Теги:лишай, рожевий, лікування


Комментарии (0)

avatar