Для кожного бджоляра потрібно вміти п..." /> Для кожного бджоляра потрібно вміти п...">
ГлавнаяНовостиLifestyle

Типи вуликів

Lifestyle
16.10.2020
562
0.0
Типи вуликів

Для кожного бджоляра потрібно вміти правильно організувати роботу на пасіці. Кожен пасічник має знати правила того, як саме можна підібрати якісні варіанти вуликів. Безперечно усі знають, що вулики – це популярний тип будинків, у яких прийнято заселяти бджіл. В асортименті магазинів можна знайти велику кількість видів, головне при цьому обрати для своєї пасіки найкращий варіант.

Купити вулики можливо лише тоді, коли кожен пасічник повністю ознайомиться зі всіма видами та особливостями таких товарів. Серед найпопулярніших вуликів для бджіл потрібно звернути увагу на такі найбільш популярні:
 

  1. Вулик Рута – це вертикальна модель домівки, яка має велику кількість поверхів. Такі будиночки можуть одноразово вміщувати до 10 рамок. Вся конструкція має невелику вагу, тому вулик можна нарощувати, та при необхідності переміщати з місяця на місце.
  2. Вулик лежак. Велика кількість пасічників сьогодні намагається придбати саме такі види приладдя. Головна перевага таких виробів у тому, що вони мають великі розміри та цілісні конструкції. Пасічники можуть набагато легше проводити заміну рамок, а сам процес збору меду відбувається набагато легше та швидше.
  3. Вулики Дадан. Такі типи виробів прийнято встановлювати на пасіках, де хочеться мати якісні товари та конструкції з великою кількістю місць для бджіл.

Звертаючи увагу на кожен тип вуликів можна зауважити, що такі вироби можуть мати свої особливості та характеристики. Саме тому потрібно завжди звертати увагу на всі параметри.

Типи вуликів

Особливості типу вуликів

Перш ніж зрозуміти, скільки можна буде встановити вуликів, потрібно буде вирахувати, скільки бджолиних родин можна буде там розмістити. Перш за все для цього потрібно зрозуміти, скільки часу пасічник зможе приділяти своєму господарству. Зрозуміло, що чим більше будинків буде для комах, тим і більше бджолиних сімей там зможуть жити. Існують такі види вуликів, які можна дорощувати при необхідності, головне заздалегідь продумати такий момент. При необхідності, консультанти магазинів завжди зможуть допомогти зробити правильний вибір.
 

Сучасні вулики можуть бути виробленні з дерева або пінополістиролу. Всі моделі можуть мати свої переваги та недоліки, тому важливо завчасно вивчити це питання та розібратися у всіх основних різноманіттях. Саме пінополістирольні моделі відрізняються тим, що дозволяють перезимувати бджолам, бо вони затишні та теплі.
 

Більше інформації на сайті vashapasika.com.ua
 

Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Gazetainform

Теги:робота на пасіці, варіанти вуликів, вулики


Комментарии (0)

avatar