ГлавнаяНовостиLifestyle

Стадії алкоголізму — як самостійно діагностувати?

Lifestyle
27.12.2023
139
5.0
Стадії алкоголізму — як самостійно діагностувати?
Алкогольна залежність вважається хронічним, але динамічним захворюванням. Це означає, що його образ змінюється під час його розвитку, який називається фазами або етапами.

Слід зазначити, що терапія залежності починається на кожному з перерахованих вище етапів. Правильне лікування алкоголізму в Рівному рятує від хронічного захворювання.
Стадії алкоголізму — як самостійно діагностувати?

4 стадії алкоголізму

Виникнення однієї з ранніх стадій не означає, що залежність переросте в хронічний рівень. Однак до кожного з них слід ставитися як до попереджувального сигналу.
 
  1. Передалкогольна фаза може не викликати підозр у оточуючих (питущий абсолютно її недооцінює). Однак це "початкова" залежність, оскільки вона передбачає залежність психологічну. Випивка починає не тільки приносити задоволення, а й стає засобом від багатьох неприємних емоційних станів: стресу, занепокоєння та інше. На цьому етапі підвищується толерантність до алкоголю. Однак вживання алкоголю перебуває під контролем, і його руйнівні наслідки ще не проявилися.
     
  2. Фаза попередження. У ній переважає посилений пошук можливості випити, тому частота інтоксикацій збільшується. Підвищена толерантність призводить до вживання все більшої кількості алкоголю. Спиртне, як і раніше, позитивно впливає на самопочуття, і той, хто п'є, помічає тільки його позитивні риси. Однак на цьому етапі контроль відсутній. У того, хто п'є, спостерігається рудиментарне усвідомлення проблеми, внаслідок чого він починає пити таємно, щоб задовольнити збільшену потребу в алкоголі, зберігаючи водночас свій зовнішній вигляд перед оточуючими.
     
  3. 3. Критична фаза — повна втрата контролю над вживанням алкоголю. Найменша випита доза означає, що потребу наразі неможливо погасити. Це супроводжується збільшенням кількості споживаного алкоголю. Для цього періоду також характерне дедалі частіше сприйняття проблеми оточенням залежної людини.
     
  4. Хронічна фаза. Вживання алкоголю стає постійним. Алкоголь більше не є табу і стає повсякденним супутником. На цьому етапі з'являються симптоми абстиненції, що характеризуються порушенням регуляції фізичного та психічного функціонування. Проблеми в сімейному житті поглиблюються. Втрата роботи — не рідкість. Толерантність до алкоголю значно знижується. Без належної допомоги це може з часом призвести до вживання нехарчового алкоголю і, як наслідок, до летального результату.
     
Смерть чи життя — це вибір, перед яким стоїть кожна людина на фінальній стадії залежності. На цьому етапі без професійної допомоги, яку надають тут залежна людина вже ніколи не зможе впоратися самостійно.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Gazetainform

Теги:лікування алкоголізму, Стадії алкоголізму, Алкоголізм, Алкогольна залежність


Комментарии (0)

avatar