ГлавнаяНовостиLifestyle

Секрети вибору ортопедичного матраса

Lifestyle
25.05.2023
6818
0.0
Секрети вибору ортопедичного матраса
Обрати оптимальний варіант ортопедичного матраса-топера для ліжка або дивана досить важко, оскільки сучасний ринок пропонує безліч різних варіантів. Втім такі поверхні для сну є досить популярними, тож знайти свою модель зможе кожен бажаючий.
 

Переваги ортопедичних матрасів-топерів

Тонкий ортопедичний матрас — чудовий варіант для тих, хто бажає покращити рівень комфорту під час відпочинку. Зазвичай його використовують як додаткову поверхню для сну і розміщують на дивані або поверх вже існуючого старого матрасу. Тонкий матрас має чимало переваг, серед них:
  • покращення комфорту — завдяки топеру можна додати шар м’якості або навпаки жорсткості, що своєю чергою дозволить значно покращити відпочинок;
  • зменшення руху передачі — тонкий матрас здатний забезпечити додаткову ізоляцію руху, тому ідеально підходить для двоспальних ліжок;
  • додатковий захист матраса — тонкі вироби захищають основну поверхню для сну від пилу, плям та інших забруднень. Завдяки тому, що вони легко знімаються, їх можна пересувати та за потреби піддавати очистці;
  • економія коштів — якщо у вас є обмежений бюджет, а стара поверхня для сну є некомфортною, ви можете придбати тонкий топер, який за невелику суму грошей значно підвищить якість відпочинку та сну.
Тонкі ортопедичні матраси — це ідеальний варіант для тих, хто шукає додатковий комфорт та повноцінну підтримку тіла під час сну. За допомогою таких виробів можна налаштувати жорсткість чи м’якість ліжка залежно від особистих уподобань, поліпшити якість сну та забезпечити приємний відпочинок, не витрачаючи гроші на придбання нової повноцінної поверхні.
Секрети вибору ортопедичного матраса

Особливості вибору тонкого матрасу

Щоб обрати ідеальну модель тонкого ортопедичного матрасу, в першу чергу варто ретельно виміряти розміри ліжка і вже існуючої поверхні для сну. В жодному разі не обирайте топер менший або більший за розміром, оскільки він не зможе забезпечити оптимальну підтримку тіла та створить дискомфортні умови для відпочинку.

Топер може бути виготовлений з різних матеріалів. Переважна більшість моделей зроблена з латексу. Цей матеріал забезпечує оптимальну пружність, гігієнічність та гіпоалергенні властивості. Втім натуральний латекс є дорожчим за штучний, тож це варто враховувати при виборі матраса. Нерідко для виготовлення топерів використовують натуральні волокна або гелеві наповнювачі. Який саме варіант обрати — питання індивідуальне, тож краще орієнтуватися на особисті потреби.

Приділіть увагу вибору жорсткості тонкого ортопедичного матрасу. Деякі моделі можуть бути більш м’якими, натомість інші — жорсткішими. При опрацюванні цього питання варто враховувати стан здоров’я та потреби організму. Наприклад, людям із зайвою вагою краще підійдуть більш жорсткі моделі.

Товщина тонкого матрасу — окреме питання. Деякі моделі можуть мати висоту до 5 см, натомість інші — до 10 см. Наприклад, найтонші ортопедичні матраси дозволяють скорегувати жорсткість спального місця. Щоб зробити поверхню для сну вищою, варто обирати топери товщиною до 10 см.
 

Три кращі моделі тонких ортопедичних матрасів від українського бренда

SoNLaB — український виробник ортопедичних матрасів, продукція якого користується популярністю. Він пропонує зручні та комфортні рішення, здатні задовольнити потреби сучасних споживачів. Матраси SoNLaB — це довговічні поверхні для сну за доступною ціною. Виробник пропонує не лише повноцінні товсті поверхні для сну, але й топери, здатні скорегувати рівень комфорту інших виробів. Розглянемо три найпопулярніші моделі:
 
  • тонкий безпружинний матрас SoNLaB ТОР — оптимальний варіант, який має товщину 7 см. М’який виріб не лише скорегує жорсткість спального місця, але й вирівняє поверхню. Латексний матрас ідеально підходить для довготривалого використання;
  • тонкий матрас SoNLaB Roll — Up має товщину 5 см. Це м’яка поверхня для сну, яка ідеально підходить як для відпочинку, так і для проведення дозвілля (наприклад, як зручна поверхня біля каміна). Виготовлений такий топер з антибактеріального та довговічного матеріалу;
  • тонкий ортопедичний матрас SoNLaB Latex Т8 забезпечує оптимальну підтримку. Товщина виробу складає 9 см. Виріб ідеально підлаштовується під тіло людини.
Обираючи топер, не забувайте орієнтуватись на власні потреби та особливості тіла. Не варто економити на покупці, купуючи неякісні моделі. Пам’ятайте, що здоровий сон є запорукою гарного самопочуття та ефективної роботи.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Gazetainform

Теги:тонкий безпружинний матрас, ортопедичний матрас, безпружинний матрас


Комментарии (0)

avatar