ГлавнаяНовостиLifestyle

Парк Пам’яті на честь героїв війни у Львові

Lifestyle
12.10.2021
438
0.0
Парк Пам’яті на честь героїв війни у Львові

У середу 13 жовтня, напередодні Дня Захисника України, за ініціативи відомої у Львові активістки й волонтерки Олени Пасевич, буде закладено Парк Пам’яті на честь учасників бойових дій.

Символічне місце – поруч з Меморіалом Небесної Сотні та Високим замком

Про ініціативу розповіла очільниця управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Олександра Сладкова. Місце для Парку вибрано не випадково – на ділянці між Високим замком та Меморіалом Небесної Сотні, інформують Новини Львова Еспресо. Спершу була думка про закладання пам’ятної алеї з молодих дубків в парку «Боднарівка».

Але цю пропозицію після поради з Центром надання послуг ветеранам було відхилено. Вирішили пошукати ділянку ближче до центру міста. І таке символічне місце було знайдено. Велика територія поруч із монументом поблизу школи до вулиці Ужгородської майже не використовувалася. Спочатку впорядкували ділянку – прибрали сміття й чагарники, зрізали старі дерева. Згодом здійснили планування.

«Райські яблука» – алея на честь героїв

Відтак у самому центрі міста тепер відкривається чудовий вільний простір, де можна побути у спокої, наодинці з природою. Завдяки старовинному муру, що зберігся з прадавніх часів, можна поглянути на Львів з іншої перспективи. Є сподівання, що Парк стане улюбленим місцем жителів та гостей міста. З’явиться новий маршрут для прогулянок – до парку «Високий замок», на вершину й оглядові площадки.

У майбутньому Парку буде висаджено 90 яблуньок сорту «Райське яблуко».

На ділянці вже розплановано схему висадки дерев. Підготовлені ямки, поруч – саджанці дерев. Родини загиблих бійців зможуть вибрати місце на алеї, яке їм відгукнеться у серці. На кожному саджанці з’явиться спеціальний жетон з ім’ям загиблого воїна, на честь якого посаджене деревце.

Живий Парк Пам’яті на честь загиблих героїв України

У видатках природоохоронного фонду на створення Парку закладено 199 тис грн. На пленарному засіданні Львівської міської ради 7 жовтня депутати одностайно підтримали пропозицію про відкриття Парку Пам’яті. В управлінні сподіваються на чуйність постачальників, аби придбати посадковий матеріал за собівартістю, зважаючи на важливу й знакову мету, з якою буде використано деревця.

Як зазначила Олександра Сладкова, вирішено придбати не маленькі саджанці, а дорослі дерева з яблучками, які вже через пів року навесні зацвітуть. Саме таким був останній проєкт депутатки міської ради Олени Пасевич, що раптово пішла з життя – волонтерки й активної захисниці інтересів учасників бойових дій.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Gazetainform

Теги:Львів, Парк Пам’яті


Комментарии (0)

avatar
Читайте также