ГлавнаяНовостиLifestyle

Як правильно вибирати матрац для ліжка?

Lifestyle
13.12.2020
380
0.0
Як правильно вибирати матрац для ліжка?
Людина витрачає на сон приблизно третину свого життя. Для нормального функціонування організму необхідно спати близько 7-9 годин. На якість сну безпосередньо впливає матрац, на якому людина спить. Щоб відчувати себе добре, висипатися і відпочивати, потрібно використовувати «правильний» матрац, який також стане гарною підмогою для позбавлення від безсоння, болю в хребті і м'язах. Правильно підібрані матраци Львів - запорука міцного здоров'я і гарного самопочуття.

Головне при виборі матраца - підійти до справи ґрунтовно і без забобонів. Крім особистих вподобань, потрібно враховувати масу інших чинників. У меблевому магазині представлено кілька десятків матраців різних видів і на будь-який гаманець. Щоб виріб міг протягом багатьох років ефективно виконувати своє призначення і дійсно допомагати тілу відпочивати, при покупці потрібно брати до уваги ряд технічних характеристик.

Жорсткість матраца

Дана характеристика є одним з основних факторів, на які треба зосередити увагу при виборі. Для комфортного відпочинку найкращим варіантом буде матрац середньої жорсткості, проте вибір завжди залишається індивідуальним. Щоб правильно підібрати жорсткість, рекомендується зайти в магазин і полежати на різних виробах. Занадто м'який матрац не дозволить хребту розслабитися, він буде занадто прогинатися.
Як правильно вибирати матрац для ліжка?

Використовувати вироби підвищеної жорсткості рекомендується при наявності захворювання хребта. В якості наповнювача в них можуть використовуватися такі матеріали, як кокосові волокна, композити та інші. Матраци підвищеної жорсткості - специфічні вироби, переваги яким в основному віддають через медичні призначення. Також вони рекомендуються для дітей, щоб забезпечити правильний розвиток хребта.

Вага сплячого

Важливе значення відіграє вага майбутнього власника матраца. Кожен матрац має показник максимальної ваги, який вказуюється в його характеристиках. Не рекомендується перевищувати даний показник.
  • Матраци середньої товщини підходять для більшості людей, що мають середню статуру.
  • Худа людина буде комфортного відчувати себе на легких і тонких матрацах.
  • Людям, які мають проблеми з надлишковою вагою, рекомендується вибирати високі матраци.
Також матрац не повинен бути занадто коротким. Він повинен відповідати розмірам спального місця і не звішуватися з країв. Для сну не підходять матраци з невеликою товщиною в 2-3 сантиметри, крізь які будуть відчуватися усі перекладини ліжка.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Gazetainform

Теги:матраци, Сон


Комментарии (0)

avatar
Читайте также