ГлавнаяНовостиТехно

Cмартфони Samsung можуть повторити долю Huawei

Техно
09.01.2020
473
0.0
Cмартфони Samsung можуть повторити долю Huawei
Один з користувачів Reddit заявив, що смартфони та планшети Samsung поставляються з попередньо встановленим «шпигунським» програмним забезпеченням, яке регулярно відправляє дані на китайські сервери.

Мова йде про функції під назвою Device Care. Користувач Reddit дізнався, що дана утиліта має відношення до китайської компанії Qihoo 360. Ця компанія раніше вже брала участь в скандалах, пов’язаних з прихованим збором даних. Повідомляється, що Samsung підтвердила інформацію про зв’язок Device Care з Qihoo 360: модуль Storage утиліти працює на програмному забезпеченні китайської компанії.

Користувач стверджує, що ці програми регулярно звертаються до серверів, розташованих в Китаї. Samsung заявила, що Qihoo отримує тільки інформацію, необхідну для оптимізації роботи пристрою: модель телефону, версію операційної системи, обсяг сховища.

У мережі вже з’явилася петиція з проханням видалити програмне забезпечення Qihoo 360 зі смартфонів. Хто знає, може вже в найближчому майбутньому смартфони Samsung повторять долю Huawei.
Аватар enr091 Наталия Ришко
Журналист/Gazetainform


Комментарии (0)

avatar